Matthijs van Laar11 apr 2010, 19:06
Laatst bijgewerkt: 11 apr 2010, 19:06

Auxerre is in ieder geval voor enkele uurtjes de nieuwe koploper van de Franse Ligue 1. De ploeg van coach Jean Fernandez leek lange tijd punten te verspelen bij AS Nancy, maar sloeg in de slotfase alsnog toe. Champions League-halve finalist Olympique Lyon kwam thuis niet voorbij subtopper Lille, waarmee de titelaspiraties een forse deuk oplopen.

Olympique Lyon – Lille 1-1
Het gebeurde zondag allemaal in de tweede helft in het Stade Gerland van Lyon. Pierre Alain Frau hielp de bezoekers na een uur spelen aan de leiding met een van richting veranderd schot, maar zag ploeggenoot Ricardo Costa zeven minuten na de 0-1 weggestuurd worden met een tweede gele en dus rode kaart. Luttele seconden later maakt verdediger Cris namens de thuisploeg weer gelijk.

Ondanks dat er daarna niet meer werd gescoord, bleef het onderonsje buitengewoon vermakelijk. Lyon moest ook verder met tien man nadat Maxime Gonalons rood (twee keer geel) ontving. Vervolgens redde doelman Hugo Lloris zijn ploeg met een schitterende safe, en kreeg Bafetibi Gomis nog een goede kans om het duel alsnog te beslissen in het voordeel van de gastheren. Het bleef echter 1-1.

AS Nancy - Auxerre 0-1
Mocht Auxerre erin slagen om met een minimale marge kampioen te worden, dan zullen de gedachten van de fans hoogstwaarschijnlijk teruggaan naar Daniel Niculae. De aanvaller tekende in de absolute slotfase van het duel bij AS Nancy voor de o zo belangrijke drie punten. De Roemeen profiteerde van het goede doorzetten van ploeggenoot Benoit Pedretti en rondde af.

Dankzij dat doelpunt komt Auxerre op zestig punten, waarmee het een voorsprong van één puntje heeft op Olympique Marseille. De ploeg van Didier Deschamps komt later op de avond nog in actie tegen Nice. Dat is de eerste van de twee wedstrijden die de Zuid-Fransen tegoed hebben.