voetbalzone

Auxerre hoopt Ajax in te halen: 'Maar Real kent geen zwakheden'

Erik van Dam08 dec 2010, 11:48
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2010, 11:48
Advertentie

Auxerre staat woensdagavond voor de opdracht om derde te worden in Groep G van de Champions League. De Fransen veroverden dankzij een eindspurt in de competitie, vorig seizoen, een plaats in het miljoenenbal. Overwinteren zit er niet meer in, maar de derde plaats in de groep kan nog wel worden veiliggesteld. Daarvoor is in ieder geval een overwinning op Real Madrid noodzakelijk. “Maar we spelen wel tegen één van Europa's beste teams”, weet de trainer.

/

Jean Fernandez weet dat Auxerre er niet gunstig voor staat. “We hebben weinig wedstrijden gewonnen, maar wel altijd in onszelf geloofd. Het is belangrijk dat we woensdag op de toppen van ons kunnen presteren, wetende dat we tegen één van Europa's beste clubs spelen. We komen hier in alle nederigheid”, aldus Fernandez op de UEFA-website. “Real Madrid kent geen zwakheden. Barcelona en Real zijn de sterkste teams die er zijn, die 5-0 nederlaag van Real zegt mij niet alles.”

“Ze spelen heel snel en het zou ons wel eens teveel kunnen worden. We wisten al dat deze groep loodzwaar zou worden, want de andere drie teams zijn gewoon sterker dan wij. Het wordt moeilijk, maar we gaan voor een punt. Hopelijk kwalificeren we ons voor de Europa League. We hebben genoten van de competitie en het is geweldig om in het Santiago Bernabéu te mogen spelen.”

Bezig met laden …