Robert Smid02 okt 2010, 21:08
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2010, 21:08

In de Ligue 1 hebben de topclubs vooralsnog laten zien niet in opperbeste vorm te zijn. Andere clubs hebben het momenteel voor het zeggen in Frankrijk en teams als Auxerre, Olympique Lyon en Girondins Bordeaux moeten van ver komen. Toch wisten deze ploegen zaterdag wel allemaal weer te winnen, waardoor de weg omhoog weer ingezet kan worden.

Arles-Avignon – Auxerre 0-4
De volgende opponent van Ajax in de Champions League had op bezoek bij Arles-Avignon geen kind aan de tegenstander. De hekkensluiter van de Ligue 1 heeft sowieso al moeite om dit seizoen een vuist te maken en had ook tegen Auxerre geen schijn van kans. Voor rust stonden de bezoekers al met 0-2 voor. Eerst was het Alain Traoré die na ruim een kwartier spelen zijn ploeg op een voorsprong zette.

Even voor de rust wist Benoît Pedretti de score te verdubbelen, toen hij een snelle combinatie van Auxerre knap wist af te maken. De bezoekers bleven drukken en raakten nog de lat, maar kregen uiteindelijk alsnog loon naar werken en wisten het net nog te vinden. Spits Roy Contout was het eindstation van de derde treffer, terwijl invaller Valter Birsa zich ook nog liet gelden met de vierde en laatste goal van de avond.

Nancy – Lyon 2-3
Een ware thriller in Stade Marcel Picot. Het vooralsnog teleurstellend spelende Olympique Lyon leek zich gemakkelijk naar een winstpartij te werken door doelpunten van Lisandro López en Jimmy Briand. Nancy liet het na de treffer van Briand echter niet zitten en een minuut na zijn goal maakte André Luiz de aansluitingstreffer met het hoofd. Het beloofde nog spannend te worden.

En dat werd het ook. Een klein kwartier na de aansluitingstreffer wist Nancy namelijk de stand weer gelijk te trekken. Onder druk wist doelman Hugo Lloris de bal niet goed te behandelen waar Julien Feret uiteindelijk van kon profiteren. Briand bracht een kwartier voor tijd echter weer de stand op 2-3. De laatste minuten waren nog hachelijk voor het doel van Lyon, maar Lloris hield stand.

Girondins Bordeaux – Lorient 1-0
De thuisploeg wist in het eigen Stade Chaban-Delmas het begin te maken van een mogelijke weg omhoog in de Franse competitie. Na een klein half uur spelen was het Michaël Ciani die de eigen supporters op de banken kreeg met een schitterende treffer. De centrale verdediger besloot om vanaf een meter of dertig uit te halen en verraste de doelman. Het bleek het enige wapenfeit van de wedstrijd.

Valenciennes – Caen 2-1
De bezoekers heeft vooralsnog verrast in de Ligue 1, maar wist deze verrassende resultaten geen vervolg te geven tegen Valenciennes. De laagvlieger van de Franse competitie kwam in de 24ste minuut op voorsprong toen Grégory Pujol de openingstreffer produceerde. Even later brak rechtsback Rudy Mater door, omspeelde meerdere tegenstanders en liet Mamadou Samassa gemakkelijk de 2-0 maken. Caen kwam in de tweede helft nog op 2-1 door Youssef El Arabi, maar dat bleek niet genoeg.