voetbalzone

Auxerre maakt haar kansen niet af en wordt geen koploper

Bart Kruyt04 apr 2010, 23:03
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2010, 23:03
Advertentie
/

Auxerre is er niet in geslaagd om de eerste plek in de Franse Ligue 1 in te nemen. De ploeg van Jean Fernandez zou bij een overwinning op Paris Saint-Germain over Olympique Lyon en Montpellier heen klimmen, maar Auxerre kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg heeft daardoor nu evenveel punten als de hiervoor genoemde ploegen, maar Lyon staat dankzij het beste doelsaldo op de eerste plaats.

Fernandez zal het gevoel hebben dat zijn ploeg twee punten te weinig heeft gepakt. Auxerre begon al goed aan de thuiswedstrijd en kwam al snel tot een paar kansen, voordat de score in de elfde minuut werd geopend. Ireneusz Jelen vond Daniel Niculae, die de bal op zijn borst aannam en vervolgens via een volley scoorde. De openingstreffer was meer dan terecht, maar de gelijkmaker viel al heel snel. Younousse Sankharé verzorgde de 1-1.

Na dit doelpunt ging Auxerre met man en macht op jacht naar de winnende treffer. Paris Saint-Germain kon niet anders doen dan verdedigen, maar deed dit uiterst succesvol en kreeg via de counter zelf ook nog wel wat mogelijkheden. De derde treffer van de avond viel echter aan geen van beide kanten, waardoor de punten verdeeld werden. PSG-trainer Antoine Kombouare werd in de slotfase van het duel nog met een rode kaart naar de tribune gestuurd.

Bezig met laden …