Auxerre nieuwe lijstaanvoerder in Ligue 1 na moeizame zege

Bart Kruyt20 mrt 2010, 19:58
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2010, 19:58

Auxerre is de nieuwe koploper van de Ligue 1. De ploeg van Jean Fernandez had opvallend veel moeite met laagvlieger Le Mans, maar maakte uiteindelijk geen fout (2-1). Dankzij de zwaarbevochten overwinning klimt Auxerre over Girondins Bordeaux en Montpellier heen, maar deze ploegen komen zondag nog in actie. Bij Stade Rennes was voormalig Heerenveen-verdediger Petter Hansson trefzeker; Boulogne deed goede zaken in de strijd tegen degradatie.

/

Auxerre – Le Mans 2-1
Auxerre worstelde met Le Mans, maar won wel gewoon. Na een klein half uur spelen kwam Le Mans-goalie Didier Ovono onder druk te staan en de doelman wist zich daar duidelijk geen raad mee. Dennis Oliech kon de bal oppikken en bediende Ireneusz Jelen, die voor een leeg doel eenvoudig binnen kon schuiven. Via Anthony Le Tallec kwam Le Mans nog twee keer dichtbij de gelijkmaker, maar hij faalde in beide instanties, waardoor Benoit Pedretti er 2-0 van kon maken. Thorstein Helstad deed nog wel wat terug, maar meer dan een eretreffer bleek het niet te zijn.

Stade Rennes – Toulouse 4-1
Voormalig Heerenveen-verdediger Hansson was zaterdagavond trefzeker voor zijn werkgever Stade Rennes. De mandekker opende na een half uur spelen de score, door uit een vrije trap binnen te knikken. Asamoah Gyan maakte er vervolgens twee, waardoor Rennes met een comfortabele marge de rust in ging. De voorsprong werd na de thee niet meer uit handen gegeven. Daniel Braaten deed nog wel wat terug, maar het slotakkoord was voor Jires Ekoko.

Boulogne – Lorient 2-0
In de strijd tegen degradatie kende Boulogne een goede dag. De nummer negentien van de Ligue 1 won verrassend van subtopper Lorient, dat hierdoor gepasseerd werd door Rennes op de ranglijst. De doelpunten werden gemaakt door Damien Marcq en Laurent Koscielny: eerstgenoemde was na dertien minuten trefzeker met een intikker, waarna Koscielny kort na rust zijn eigen doelman verschalkte. Het bleek het slotakkoord van de wedstrijd te zijn.

Grenoble Foot – AS Monaco 0-0
Hekkensluiter Grenoble Foot zag Boulogne twee punten uitlopen, want de laagvlieger wist niet te winnen van AS Monaco. Er vielen geen doelpunten; wel was er een rode kaart te noteren. Tien minuten voor het eindsignaal ging Jodi Viviani in de fout, door net buiten zijn strafschopgebied Ouwo Maazou te torpederen. De Grenoble-goalie werd van het veld gestuurd, maar uit de vrije trap die volgde werd niet gescoord. Ook in het restant wist Monaco geen doorbraak te forceren.

Nice – Paris Saint-Germain 1-0
Loic Remy was zaterdagavond de grote man bij Nice in de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De aanvaller tekende tien minuten voor het eindsignaal voor de enige treffer van het duel, door van dichtbij hard raak te koppen. Paris Saint-Germain probeerde zich na deze domper nog wel naar een punt te knokken, maar het mocht niet baten. De hoofdstedelingen komen daardoor niet uit het rechterrijtje van de ranglijst. Nice staat ook in het rechterrijtje, maar neemt wat afstand van de degradatiezorgen.

Saint-Étienne – AS Nancy 0-0
Saint-Étienne zag Nice dankzij het doelpunt van Remy uitlopen. De ploeg kwam zelf niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Nancy, maar zal daar nog niet ontevreden over zijn. In een matige wedstrijd kregen de bezoekers immers nog de beste mogelijkheden om tot een winnend doelpunt te komen. De spitsen van Nancy bleken echter niet scherp te zijn, waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon.