voetbalzone

Auxerre-spits Birsa laat arbiter rode kaart voor Koné weer intrekken

Bart Kruyt24 dec 2009, 08:03
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2009, 08:03
Advertentie

Valter Birsa zorgde woensdagavond voor een mooie kerstgedachte. De spits van Auxerre zag Philippe Malige een rode kaart trekken voor Marseille-aanvaller Bakary Koné, die volgens de arbiter een elleboogstoot had uitgedeeld aan Birsa. Dankzij de Auxerre-aanvaller mocht Koné echter toch op het veld blijven staan.

De eerlijke Sloveen meldde zich bij Malige en zei dat er van een elleboogstoot geen sprake was geweest. "Hij zei me dat de beweging van Koné niet intentioneel was en dat er enkel een schoudercontact was”, zei Malige na afloop. “Ik had me dus vergist. Dankzij Birsa heb ik mijn fout kunnen herstellen. Ik heb hem wel tien keer bedankt."

De hoofdrolspeler zelf vond niet dat hij iets opmerkelijks had gedaan. "Koné had niets misdaan. Waarom zou hij dan gestraft moeten worden?", vroeg de spits zich af. De supporters van Auxerre kunnen het Birsa wel vergeven, want met elf tegen elf wisten de bezoekers uiteindelijk met 0-2 te winnen van Marseille. De ploeg blijft daardoor goed meedoen in de subtop van de Ligue 1.

Bezig met laden …