Auxerre verslaat Monaco en is minimaal week lijstaanvoerder

Daniel Cabot Kerkdijk21 nov 2009, 22:37
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2009, 22:37

De verschillen in de top van het Franse voetbal zijn dit seizoen bijzonder klein. Na de (halve) misstappen van zowel Girondins Bordeaux en Olympique Lyon mag Auxerre zich minimaal een week koploper van de Ligue 1 noemen. Door goals van Adama Coulibaly en Delvin Ndinga werd AS Monaco aan de kant gezet: 2-0. De Monegasken beginnen langzaam aan terrein te verliezen.

Een sterke eerste helft lag ten grondslag aan alweer de zevende overwinning op rij van AJA. Eidur Gudjohnsen stond bij de bezoekers op een eiland, en kreeg amper een bruikbare bal. Op slag van rust nam Auxerre de leiding. Een geplaatste kopbal van Coulibaly belandde in het net en was op basis van het veldspel volledig verdiend.

Na rust kwam Monaco beter uit de startblokken, maar de afronding liet veel te wensen over. Zo miste een kopbal van Adriano na een hoekschop van Gudjohnsen de juiste richting. Auxerre gooide pas enkele minuten voor tijd de wedstrijd in het slot. Daniel Niculae gaf de bal op het juiste moment mee aan Ndinga, en zag hoe zijn ploeggenoot het Stade Abbe-Deschamps in vervoering bracht.