Auxerre verslaat negen man Zenit en bereikt begeerde groepsfase

Daniel Cabot Kerkdijk25 aug 2010, 22:38
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2010, 22:38

Auxerre is er ten koste van Zenit Sint-Petersburg in geslaagd zich te kwalificeren voor de hoofdfase van de Champions League. De Franse club bleek een maatje te groot voor de bezoekers uit Rusland, die met negen man het duel moesten eindigen, en wisten de 0-1 nederlaag in Sint-Petersburg met een 2-0 overwinning te overtreffen. Donderdag zal bekend worden wie Auxerre in de groepsfase zal treffen, Zenit zal dit jaar verder gaan in de Europa League.

/

Zenit moest in Frankrijk een minimale voorsprong van één doelpunt verschil verdedigen, maar dat plan kon na negen minuten voetballen al de prullenbak in. Uit een hoekschop van de thuisploeg torende verdediger Cédric Hengbart hoog boven de Russische mandekking uit en kopte de openingstreffer vol overtuiging binnen: 1-0. De treffer viel in een periode waarin Auxerre veel druk zette en in een hoog tempo speelde; na een half uur spelen viel het duel terug in een lager tempo.

Dit lage tempo bracht Zenit echter niet beter in de wedstrijd en dat werd de Russen dan ook fataal. Acht minuten na de rust was het wederom uit een hoekschop raak voor Auxerre, toen Adama Coulabily richting Ireneusz Jelen kopte en laatstgenoemde trof met een heerlijke volley doel: 2-0. Zenit had hier in het restant van het duel geen antwoord meer op en moest na rode kaarten van doelman Vyacheslav Malafeev en Tomás Hubocan met negen man uiteindelijk capituleren.