Auxerre verzuimt om Bordeaux af te lossen als koploper van Frankrijk

Bart Kruyt29 mrt 2010, 23:02
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2010, 23:02

Auxerre is er niet in geslaagd om naar de eerste plek in de Ligue 1 te stijgen. De ploeg van Jean Fernandez kon Girondins Bordeaux bij een overwinning op AS Monaco aflossen, maar kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Met deze puntendeling kon Auxerre desondanks niet ontevreden zijn.

In Monaco was de thuisploeg immers de betere ploeg. Auxerre liet zich niet van haar beste kant zien, maar kreeg voor rust toch een enorme kans om op voorsprong te komen. Uit een hoekschop knikte Adama Coulibaly goed binnen, maar zijn inzet kwam op de paal terecht. Het was het gevaarlijkste moment van de wedstrijd, maar dat betekende niet dat Auxerre de overwinning verdiend had.

De thuisploeg had namelijk de regie in handen en zocht in de eerste helft voortdurend de aanval. Ook na rust bleef Monaco druk zetten, wat in goede mogelijkheden voor Nené en Ouwo Maazou resulteerde. Zij wisten de score echter ook niet te openen, waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon. Monaco heeft nu evenveel punten als Montpellier en Bordeaux, maar laatstgenoemde heeft het beste doelsaldo én twee duels tegoed.