voetbalzone

Ayoub lijkt bankzitter te blijven: ‘Ik ben blij dat hij bij ons speelt’

Gijs Freriks21 sep 2018, 14:28
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2018, 14:28
Advertentie

Feyenoord neemt het zondag op tegen FC Utrecht en begint waarschijnlijk met dezelfde elf als tegen AZ (1-1). Enkel Ridgeciano Haps is er niet bij en Nicolai Jörgensen begint op de bank, vertelde Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie. Yassin Ayoub zal waarschijnlijk ook niet op het startformulier verschijnen.

Van Bronckhorst kreeg door RTV Rijnmond de vraag voorgelegd hoe dicht de 24-jarige Ayoub tegen een basisplaats aanzit: “Hij heeft de stap gemaakt naar Feyenoord en heeft in de voorbereiding fysiek wat problemen gehad. Maar hij kan iets extra’s brengen voor de ploeg. Ik kijk elke wedstrijd naar wat ik nodig heb en ben blij dat hij bij ons speelt.”

Ayoub concurreert in De Kuip met onder anderen Tonny Vilhena. “Vilhena heeft een paar keer voor een transfer gestaan, maar is gewoon speler van Feyenoord. Het zijn allebei linkspoten, maar Ayoub is een ander type.” Volgens Van Bronckhorst zouden de twee ook samen op het middenveld kunnen spelen: “Het hoeft elkaar niet te bijten.”

De trainer werd tijdens de persbijeenkomst ook nog gevraagd naar een wissel die hij tegen AZ doorvoerde. Na 84 minuten haalde hij Robin van Persie naar de kant ten faveure van Jörgensen. “Ik vond het geen verdedigende wissel. Een spits voor een spits is niet verdedigend wisselen. Het iet niet altijd dat je ook meer kansen krijgt wanneer je er een extra spits bij gooit”, zo wordt Van Bronckhorst geciteerd.

Bezig met laden …