voetbalzone

AZ attendeert fans op hygiëne; 55-jarige man uit Linz heeft geen coronavirus

Rian Rosendaal25 feb 2020, 17:00
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2020, 17:00
Advertentie

De burgemeester van Linz meldde dinsdag dat een 55-jarige man uit die stad symptomen van het coronavirus vertoonde. De betreffende persoon, die onlangs op reis was in Italië, werd dinsdag getest op het virus. AZ meldt dinsdag dat uit de test is gebleken dat de man het virus niet heeft. Het nieuws komt twee dagen voordat AZ het in de returnwedstrijd van de achtste finale in de Europa League opneemt tegen LASK Linz.

"AZ attendeert supporters die meereizen naar Oostenrijk erop waakzaam te zijn voor het coronavirus en goed op de hygiëne te letten", zo meldt de Alkmaarse club dinsdag in een bericht op de clubsite. Bij verdere ontwikkelingen zal AZ direct een communiqué de deur uitdoen. LASK heeft zelf nog niet gereageerd op het feit dat er een symptoomgeval van het coronavirus is geconstateerd in Linz.

In the Zone | Dani de Wit: ‘Ik denk dat AZ en Ajax beide nog gewoon een prima kans hebben’

AZ kwam afgelopen donderdag in het AFAS Stadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen LASK Linz, dat hierdoor met een goede uitgangpositie aan de tweede ontmoeting begint. Een benutte strafschop van Teun Koopmeiners in de 86ste minuut voorkwam een nederlaag van AZ op eigen veld. Het duel in Linz begint donderdag om 18.55 uur. Het Linzerstadion, dat bij sportevenementen plaats biedt aan 13.300 bezoekers, is uitverkocht, zo meldt LASK op de website.

Het coronavirus houdt ook de Serie A flink bezig. Vanwege de uitbraak van het virus in verschillende Italiaanse steden gingen afgelopen zondag vier competitieduels niet door. Onder meer Internazionale - Sampdoria werd geschrapt. In de 26ste speelronde in de Serie A zullen liefst zes duels achter gesloten deuren worden afgewerkt. Titelkandidaten Juventus en Inter treffen elkaar derhalve in een leeg stadion. Ook het Europa League-duel tussen Inter en Ludogorets van donderdag wordt zonder publiek gespeeld. In Italië zijn al zeven mensen overleden aan het coronavirus, terwijl meer dan tweehonderd mensen inmiddels besmet zijn geraakt.

Bezig met laden …