voetbalzone

AZ bevestigt: Sam Beukema vertrekt definitief naar Italië

Noel Korteweg03 jul 2023, 11:08
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2023, 11:08
Advertentie

Sam Beukema vertrekt definitief naar Bologna, zo bevestigen AZ en de Italiaanse club via de officiële kanalen. De 24-jarige verdediger stond afgelopen winter naar verluidt ook al in de belangstelling van clubs uit de Serie A, maar van een deal kwam het toen niet. Nu heeft Beukema zijn transfer naar Italië dus alsnog te pakken. Bologna betaalt naar verluidt zeven miljoen euro voor de verdediger, die tot medio 2027 heeft getekend bij de nummer negen van het afgelopen Serie A-seizoen.

Beukema lag nog tot medio 2026 vast in het AFAS Stadion, waardoor de Alkmaarders hoog in de boom konden gaan zitten wat betreft de transfersom. Het gerenommeerde Transfermarkt schat de marktwaarde van de rechtspoot in op 4,5 miljoen euro. Beukema voegt zich bij Bologna bij landgenoten Denso Kasius, Joshua Zirkzee, Jerdy Schouten en Sydney van Hooijdonk.

AZ nam Beukema in de zomer van 2021 voor circa 900.000 duizend euro over van Go Ahead Eagles, dat een doorverkooppercentage van twintig procent bedong. De verdediger kwam uiteindelijk tot 81 officiële duels bij de Alkmaarders, waarin hij goed was voor 6 goals en 1 assist. In Europees verband kwam Beukema dit seizoen tot 17 wedstrijden, waarvan liefst 16 als basisspeler. AZ reikte tot de halve finales van de Conference League, waardoor de verdediger de gelegenheid had om het aantal Europese duels flink op te schroeven.

Het vertrek van Beukema is wellicht het startschot van het vertrek van een aantal belangrijke spelers van AZ. Zo wordt Tijjani Reijnders al langer in verband gebracht met een transfer naar AC Milan, terwijl ook onder anderen Milos Kerkez en Jesper Karlsson over interesse niet te klagen hebben. De Alkmaarders haalden tot dusver David Möller Wolfe binnen van SK Brann en Ruben van Bommel werd overgenomen van MVV Maastricht.

Bezig met laden …