voetbalzone

AZ bezig aan geweldige reeks: 'Op dit moment zullen veel teams bang zijn'

Bart Kruyt16 feb 2016, 14:36
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2016, 14:36
Advertentie

AZ is met zeven gewonnen wedstrijden op rij bezig aan een uitstekende serie. De ploeg uit Alkmaar staat inmiddels op de vierde plek in de Eredivisie en doet het ook goed in de beker, met een halve finaleplek tegen Feyenoord als beloning. Aanvoerder Markus Henriksen is dan ook zeer te spreken over de prestaties van zijn ploeg.

/

“Op dit moment zullen veel teams bang voor ons zijn, maar we moeten gewoon op onszelf focussen en hopelijk kunnen we deze geweldige vorm aanhouden”, vertelt hij aan AZ TV. Hoe het precies komt dat AZ nu zo goed draait weet hij niet, al denkt hij wel dat het trainingskamp in Spanje van invloed is geweest: “We hebben veel bij elkaar gezeten en zijn erachter gekomen hoe we willen spelen. We hebben een tactiek gevonden die goed bij deze spelers past en daar hebben we nu succes mee.”

Volgens Henriksen speelt structuur een grote rol in de successen van AZ. De ploeg kreeg in de eerste helft van het seizoen veel tegengoals en had moeite met het maken van doelpunten, maar dat gaat nu veel beter. Henriksen hoopt dat zijn ploeg de vorm kan vast houden, want met Groningen-thuis, Ajax-uit en de bekerwedstrijd tegen Feyenoord staan er drie zware wedstrijden op het programma.

Bezig met laden …