Maarten MartensImago

AZ-coach Maarten Martens ergert zich aan gedrag van PSV'er Guus Til bij rode kaart

Lars Capiau20 okt 2024, 10:45
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2024, 10:45
Advertentie

Maarten Martens heeft zich zaterdagavond geërgerd aan Guus Til. De PSV-middenvelder glipte langs David Møller Wolfe, die aan de noodrem trok en daarvoor de rode kaart ontving. De AZ-coach baalt van het gedrag van Til.

De spanning was bij de kraker tussen AZ en PSV al gauw uit de wedstrijd. Op voorhand werd een lastige kluif verwacht voor de Eindhovenaren, maar de ploeg van Peter Bosz stond na tien minuten al tegen tien man te voetballen.

In die manmeersituatie stelde de Eindhovense ploeg de zege gauw veilig. Doelpunten van Luuk de Jong en Noa Lang bleken uiteindelijk genoeg om het weerbarstige AZ van een resultaat af te houden: 2-1.

Til raakte de controle over de bal kwijt en ging liggen toen hij het contact met de arm van Møller Wolfe voelde. Volgens Martens dook de Oranje-international wel erg gemakkelijk naar het gras.

"Ik vind het heel vervelend dat hij pas gaat liggen nadat hij de bal niet goed heeft aangenomen", wordt de Belgische hoofdtrainer geciteerd door De Telegraaf. "Dát is ook een kwaliteit, moet ik toegeven. Want je weet dan dat de scheidsrechter rood kan geven.”

De schlemiel van de avond verontschuldigde zich na afloop bij ESPN. "Ik moet de ruimte tussen mezelf en Maxim dichtlopen", analyseert Møller Wolfe. "Til kan dan lopen, en dan is er contact en kan de scheidsrechter rood geven. Het is een beetje streng, vind ik, maar ik begrijp zijn beslissing volledig. Ik leg de schuld helemaal bij mezelf."

Martens loofde zijn ploeg juist voor het spelbeeld nadat zij met tien man kwamen te staan. Ik kan mijn team alleen verwijten dat de goals te snel vallen. We hebben gestreden en kwamen zelfs nog terug, over die tweede helft kan ik de jongens alleen maar een compliment maken voor hoe ze gespeeld hebben tegen een bizar goed team", sprak hij tegenover de betaalzender.

Bezig met laden …