voetbalzone

'AZ-delegatie in Noorwegen voor onderhandelingen met Rosenborg BK'

Erik van Dam27 aug 2012, 17:30
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2012, 17:30
Advertentie
/

Volgens Voetbal International verblijven Earnest Stewart en Max Huiberts, respectievelijk directeur voetbalzaken en hoofdscout van AZ, momenteel in Noorwegen. Het tweetal praat volgens het weekblad met Rosenborg BK over een transfer van Markus Henriksen. De twintigjarige middenvelder moet naar Alkmaar komen en Rasmus Elm doen vergeten. Die vertrok deze zomer naar CSKA Moskou.

Henriksen, die 78 wedstrijden voor de Noren speelde en daarin elf keer scoorde, ligt nog een jaar vast bij zijn club. De voorbije periode werd hij al aan tal van andere clubs gelinkt, waaronder PSV en Anderlecht. Niemand werd echter nog concreet voor de middenvelder, dus heeft AZ nog alle kansen, lijkt het. Wel zou er sprake zijn van een gat tussen vraag en aanbod.

Als Henriksen werkelijk naar het AFAS Stadion trekt, is de selectie van hoofdtrainer Gertjan Verbeek rond. Hij begroette Viktor Elm, Yves De Winter, Donny Gorter, Mikhail Rosheuvel en Steven Berghuis reeds als nieuwelingen. Daar tegenover stond naast Elm de aftocht van onder anderen Brett Holman, Simon Poulsen, Niklas Moisander, Ragnar Klavan, Milano Koenders en Charlison Benschop.

Bezig met laden …