voetbalzone

AZ en Van Gaal kunnen Ooijer vergeten

01 sep 2008, 22:27
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2008, 22:27
Advertentie
De fans van AZ kunnen de komst van een Oranje-international naar Alkmaar definitief op hun buik schrijven. Technisch directeur Marcel Brandts verklaart maandagavond tegenover het Algemeen Dagblad dat de club er niet in is geslaagd de onderhandelingen met Blackburn Rovers, de werkgever van oud-PSV’er André Ooijer, tot een goed einde te brengen.

“Het was of Ooijer of anders niet”, legt Brandt de situatie uit zoals die maandagavond plaatsvond. “Hij is een bijzondere speler, heeft routine en is Nederlands. Daar vind je er niet nog één van.” Een maand geleden schemerde door dat Ooijer zich in besloten kring had laten ontvallen ‘wel oren te hebben naar een transfer naar AZ.’

De Alkmaarse club op hun beurt wachtte niet af en ondernam verwoede pogingen om 41-voudig Oranje-international naar Noord-Holland te halen. Die pogingen blijken nu echter vruchteloos te zijn geweest. Dat AZ heeft gepoogd om de kersverse Australische aanwinst Brett Holman in de deal te betrekken, verwijst Brandts in het dagblad naar het rijk der fabelen.

“Voor Holman ben ik alleen via tussenpersonen benaderd”, verklaart de td. “Een ruil tussen Ooijer en Holman is nooit een serieuze kwestie geweest.” Ooijer, inmiddels 34 jaar, begon twee weken geleden aan zijn derde seizoen buiten de Nederlandse grenzen. In de eerste twee jaren van zijn contract bij Blackburn, dat tot medio 2009 loopt, kwam hij tot 47 optredens. Dit seizoen trof de verdediger voor het eerst doel voor zijn werkgever.
Bezig met laden …