voetbalzone

AZ geeft 'duidelijk signaal' af met nieuw contract voor Alkmaarder

Bart Kruyt03 jan 2016, 09:33
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2016, 09:33
Advertentie

De toekomst van Thomas Ouwejan ligt in zijn geboortestad Alkmaar. De middenvelder beschikte over een aflopend contract, maar AZ maakt zondagmorgen bekend dat deze verbintenis is verlengd tot de zomer van 2020. “Dit is een duidelijk signaal”, meent directeur voetbalzaken Max Huiberts.

De negentienjarige Ouwejan speelt al sinds 2007 voor AZ, nadat hij overkwam van De Foresters uit Heiloo, en maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal. Hij deed tot dusver mee in de Europa League-wedstrijd tegen Athletic Club (als linkervleugelverdediger), de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle en de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys.

“Dit is een fantastische nieuwe stap voor mij”, zegt Ouwejan over zijn contractverlenging. “De afgelopen maanden is het snel gegaan, met als hoogtepunt mijn debuut tegen Athletic Club. Ik heb nu drie keer in de basis gestaan en dat smaakt naar meer. Deze contractverlenging is het bewijs dat de club het ook in mij ziet zitten. De volgende stap is om te laten zien dat ik goed genoeg ben om bij het eerste te blijven en het vertrouwen waar te maken.”

Bezig met laden …