voetbalzone

AZ geeft 'nieuwe' verdediger de kans: 'Kijken of hij oude niveau kan halen'

Bart Kruyt06 jan 2016, 16:05
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2016, 16:05
Advertentie

AZ geeft Fernando Lewis de tijd om in alle rust te herstellen van zijn zware hamstringblessure. De verdediger beschikte over een aflopende verbintenis, maar AZ maakt woensdag via de officiële kanalen van de club bekend dat Lewis voor twee seizoenen heeft bijgetekend.

voetbalzone

De 22-jarige Lewis meldde zich in het seizoen 2009/10 in de jeugdopleiding van AZ en was toen nog een aanvaller. Hij brak ook als aanvaller door in het eerste elftal, maar werd omgeturnd tot verdediger. Eind september scheurde Lewis echter de hamstrings in zijn linkerbeen en dus heeft John van den Brom nog niet veel aan dit experiment gehad.

Lewis krijgt nog de kans om zich te laten zien als verdediger, want zijn contract is nu dus verlengd. “Fernando was zich voor zijn blessure goed aan het ontwikkelen van rechteraanvaller tot rechtervleugelverdediger”, zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts. “Het is tragisch dat hij bij zijn officiële debuut als rechtervleugelverdediger gelijk zo zwaar geblesseerd raakte. Wij willen hem de kans geven om in alle rust te herstellen en gaan kijken of hij terug kan komen op zijn oude niveau.”

Bezig met laden …