voetbalzone

AZ heeft 'één van de grootste talenten van Noorwegen' binnen

Erik van Dam31 aug 2012, 21:36
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2012, 21:36
Advertentie

Rosenborg BK meldde het woensdagmiddag al en ook AZ bevestigt het nu: Markus Henriksen komt naar Alkmaar. De Eredivisionist heeft de tweevoudig Noors international een contract tot medio 2017 laten ondertekenen. AZ laat trots weten dat het met Henriksen één van de grootste talenten van het land heeft weten te strikken.

/

Henriksen, die deze zomer ook nadrukkelijk gevolgd werd door PSV, Anderlecht, Hamburger SV, Club Brugge en Celtic, krijgt in het AFAS Stadion rugnummer 19. “We zijn uiterst tevreden dat we met Henriksen één van de grootste talenten van Noorwegen hebben aangetrokken. Markus heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel nationale en internationale ervaring”, verklaart directeur voetbalzaken Earnest Stewart.

“Hij past met zijn techniek en voetballend vermogen uitstekend in de voetbalvisie van AZ. Zoals gebruikelijk bij AZ krijgt Markus de tijd om te wennen aan de club, het team en onze speelwijze. Maar dat hij een toegevoegde waarde voor ons elftal kan worden, daar zijn we van overtuigd”, zegt de Amerikaan vrijdag op de officiële clubwebsite van AZ.

Henriksen is AZ's zesde aanwinst voor dit seizoen. Viktor Elm, Yves De Winter, Donny Gorter, Mikhail Rosheuvel en Steven Berghuis gingen hem al voor als nieuwelingen. Daar tegenover stond de aftocht van onder anderen Rasmus Elm, Brett Holman, Simon Poulsen, Niklas Moisander, Ragnar Klavan, Milano Koenders en Charlison Benschop.

De twintigjarige Henriksen verklaart zelf blij te zijn dat hij aan de slag gaat op de Nederlandse velden. “Ik heb voor AZ gekozen omdat de speelwijze van de club me ligt. In de Eredivisie wil iedereen voetballen, vooral de topteams zijn van goede kwaliteit. AZ is een club waar ik me goed kan ontwikkelen. Ik heb vrijdagochtend met de trainer gesproken en daarvoor met twee spelers. Die zeiden dat het een mooie club is en Alkmaar en leuke stad. Dat is voldoende voor mij”, aldus de aanwinst.

Bezig met laden …