voetbalzone

AZ heeft vervanger al in huis en houdt Maher-miljoenen voorlopig in kas

Matthijs van Laar04 jul 2013, 13:12
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2013, 13:12
Advertentie
/

De 6,5 miljoen euro die AZ heeft ontvangen voor Adam Maher, houdt de club voorlopig in kas. De Alkmaarders speelden met de komst van Nemanja Gudelj al in op het vertrek van de sterspeler en hoeven dus niet zo nodig de transfermarkt op. Een geruststellende gedachte, vindt directeur voetbalzaken Earnest Stewart.

“Maar tegelijk zorgt het voor een dubbel gevoel, Adam is en blijft een ontzettend goede voetballer, dus in sportief opzicht is het jammer”, zegt hij in Voetbal International. Op zakelijk vlak komt de verkoop van de Oranje-international volgens de bewindvoerder echter op het juiste moment.

“Aan de andere kant zijn we ook een bedrijf en is het belangrijk dat je spelers op het juiste moment verkoopt”, aldus Stewart. Naast Gudelj versterkten de Noord-Hollanders zich ook al met Jan Wuytens, Jeffrey Gouweleeuw en het Australische talent Eli Babalj. Onder meer Ruud Boymans (Willem II, verhuurd) en Giliano Wijnaldum (FC Groningen) verlieten de club. Erik Falkenburg staat op het punt om hetzelfde te doen.

Bezig met laden …