voetbalzone

AZ hoorde nog niks uit Italië: 'Heeft zich afgelopen week niemand gemeld'

Matthijs van Laar29 dec 2015, 16:46
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2015, 16:46
Advertentie
voetbalzone

AZ is niet van plan medewerking te verlenen aan een vertrek van Markus Henriksen. De Noorse middenvelder staat in de belangstelling van Napoli, maar mag in principe niet weg in januari. Directeur voetbalzaken Max Huiberts zegt bovendien nog niet op de hoogte te zijn van de interesse.

Henriksen gaf eerder te kennen dat hij wél weet van de Italiaanse belangstelling, maar daar is in Alkmaar nog geen sprake van. “Bij mij heeft niemand zich afgelopen week gemeld”, aldus Huiberts in een reactie aan Voetbal International. “In principe willen we Markus deze winter ook nog niet kwijt. De situatie kan veranderen, maar dat is wel onze insteek.”

Komende zomer valt er wel te praten over een transfer van de 23-jarige spelmaker. Zijn contract loopt medio 2017 af, waardoor het voor beide partijen een mooi moment is om zaken te doen. “Dat hij zijn pijlen richt op komende zomer, kan ik begrijpen”, laat Huiberts weten. Henriksen staat sinds 2012 onder contract in Alkmaar. Hij kwam destijds over van Rosenborg.

Bezig met laden …