voetbalzone

AZ is dicht bij komst van basiskracht achtvoudig landskampioen

Sam Vreeswijk13 jan 2024, 16:49
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:07
Advertentie

AZ staat op het punt om Kristijan Belic over te nemen van Partizan Belgrado. Dat meldt Fabrizio Romano zaterdagmiddag op X. Als alles volgens plan verloopt, zal de medische keuring van de 22-jarige Servische middenvelder ergens aan het begin van volgende week plaatsvinden volgens de transfermarktexpert.

"AZ staat op het punt om Kristijan Belic van Partizan over te nemen", aldus Romano op X. "Het gaat om een permanente overstap. De partijen zitten in de afrondende fase van de onderhandelingen."

"De transfersom ligt onder de vier miljoen euro", vervolgt de Italiaan. "De medische keuring vindt begin volgende week plaats, als alles volgens plan verloopt."

Belic werd in 2001 geboren in het Belgische Sint-Truiden, omdat zijn vader Dusan Belic op dat moment bij de plaatstelijke voetbalclub onder de lat stond. Van 2016 tot 2019 was Kristijan Belic actief in de jeugd van West Ham United.

Daarna maakte hij de overstap naar het Griekse Olympiakos, om dat in 2021 te verruilen voor FK Cukaricki. Een jaar later verhuisde hij naar Partizan, achtvoudig landskampioen van Servië.

Voor die club speelde hij tot dusver 55 officiële duels, waarin hij goed was voor drie treffers en zeven assists. Van de 23 wedstrijden die Partizan dit seizoen speelde, begon Belic 22 keer in de basis. Vrijwel altijd stond hij opgesteld als verdedigende middenvelder.

Momenteel kan AZ-trainer Pascal Jansen op de positie van verdedigende middenvelder beschikken over Jordy Clasie en Tiago Dantas. Wat de aanstaande komst van Belic, die twee interlands voor Servië Onder 21 speelde, voor invloed op hun rol heeft, is nog niet bekend.

Bezig met laden …