AZ komt hattrick van Nederlander te boven in oefenduel zonder Reijnders

Wessel Antes12 jul 2023, 13:15
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2023, 13:15

AZ heeft in een spectaculair besloten oefenduel woensdag afgerekend met Standard Luik: 4-3. De Alkmaarders deden dat zonder Tijjani Reijnders, die vermoedelijk ontbrak vanwege zijn naderende overstap naar AC Milan. In een wedstrijd, die in totaal 105 speelminuten duurde, keek AZ bij rust tegen een 1-3 achterstand aan door 3 treffers van Nederlands jeugdinternational Noah Ohio. In de tweede helft, die twee keer een half uur duurde, kwam AZ juist met het beoogde reserve-elftal terug in de wedstrijd. Dani de Wit, Zico Buurmeester, Yusuf Barasi en Ernest Poku maakten de Alkmaarse treffers en zorgden alsnog voor de eerste oefenzege van het seizoen.

Dat Reijnders ontbrak bij AZ is ook transfermarktexpert Fabrizio Romano niet ontgaan, daar de Italiaan zich direct meldde op Twitter met een update. Volgens Romano ligt er een tweede bod van 20 miljoen euro op tafel, exclusief een aantal bonussen. Reijnders wil de overstap naar Milaan dolgraag maken en zat woensdag helemaal niet bij de wedstrijdselectie van AZ, dat werd verrast door de in Almere geboren spits Ohio. De pijlsnelle linkspoot speelt sinds vorige zomer voor Standard, na eerdere dienstverbanden bij Manchester City, RB Leipzig, Vitesse en Austria Wien.

Ohio zette de Belgische club in de eerste helft op een 0-2 voorsprong door eerst een penalty te benutten, om vervolgens ook een fraaie solo af te ronden. De Wit deed wat terug door van dichtbij de 1-2 binnen te tikken, waarna Ohio zijn hattrick verzilverde met een fenomenale hakbal: 1-3. AZ-sterspeler Jesper Karlsson zag zijn strafschop vlak voor rust gekeerd worden door Standard-doelman Arnaud Bodart.

In het tweede bedrijf wist een jeugdig AZ al snel de 2-3 te noteren. Buurmeester wist de bal na voorbereidend werk van miljoenenaankoop Denzo Kasius laag in de hoek te schuiven. In de tachtigste minuut kwam AZ langszij dankzij Barasi, die de 3-3 wist binnen te knikken vanuit een hoekschop. Vlak voor het laatste fluitsignaal trokken de Alkmaarders het oefenduel met Standard alsnog naar zich toe. Het slotakkoord was voor Poku, die met een heerlijk schot de winkelhaak wist te vinden: 4-3.

Opstelling AZ eerste helft: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Goes, Kerkez; Clasie, Dani de Wit, Mijnans; Lahdo, Pavlidis en Karlsson.

Opstelling AZ tweede helft (eerste half uur): Verhulst; Kasius, Koopmeiners, Møller Wolfe, Mees de Wit; Buurmeester, Goudmijn, Bazoer; Van Brederode, Barasi en Van Bommel.

Opstelling AZ tweede helft (tweede half uur) Verhulst; Kasius, Koopmeiners, Bazoer, Mees de Wit; Buurmeester, Goudmijn, Kwakman; Poku, Barasi en Van Brederode.