voetbalzone

AZ laat zich de kaas van het brood eten door Barazite's Austria Wien

Thijs Post03 nov 2011, 21:52
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2011, 21:52
Advertentie

AZ liet zich twee weken geleden nog overrompelen door Austria Wien en had destijds de laatste tien minuten nodig om tot 2-2 te komen, maar donderdag waren de rollen omgedraaid. De beproefde recepten waren in de beginfase goud waard voor AZ: Rasmus Elm benutte een standaardsituatie en Pontus Wernbloom knikte een hoekschop van diezelfde Elm tegen de touwen. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek had de controle over de wedstrijd, maar gaf uit het niets twee treffers weg.

/

Het was ook de thuisploeg die beter uit de startblokken kwam, al claimde de beresterke Jozy Altidore na goed acht minuten een strafschop. Hij draaide weg bij zijn directe tegenstander, maar ging veel te makkelijk naar het gras en kreeg geen penalty. Die kwam er even later alsnog, toen Brett Holman combineerde met diezelfde Altidore. De over het veld zwervende Australiër wilde de bal doorsteken naar Adam Maher, maar zag een opponent het speeltuig met de hand tegenhouden. Scheidsrechter Tony Chapron wees naar de stip en Rasmus Elm weet met die buitenkansjes wel raad: 0-1.

Dat Elm scoorde uit een standaardsituatie was niet verwonderlijk: de aanvoerder maakte zijn laatste zestien treffers uit een standaardsituatie en dit was zijn zevende penalty. AZ creëerde niet bijzonder veel kansen, maar verdubbelde nog voor de onderbreking de marge en dat had het voor een deel weer te danken aan de traptechniek van Elm. De middenvelder legde een hoekschop precies op het hoofd van de inlopende Wernbloom: 0-2.

/

De ploeg van Adriaanse had de controle over de wedstrijd maar uit het niets, na een klein uur spelen, kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Topschutter Roland Linz kreeg de kans om van dichtbij binnen te prikken, maar AZ-sluitpost Esteban pareerde zijn inzet met een goede reflex. Het bleek niets waard, want aanvoerder Manuel Ortlechner stond op de juiste plek om binnen te prikken. De Nederlanders waren vervolgens helemaal de kluts kwijt en na weer een afgeslagen spelhervatting, ditmaal ingebracht door Tomás Jun, was het opnieuw raak. De in Arnhem geboren Nacer Barazite deed het voor de thuisploeg.

Het was alweer de tiende Europese treffer van het seizoen voor Barazite, die even later zelfs een mooie schietkans kreeg op de 3-2. De Oostenrijkers vuurden de ene aanval na de andere af op het doel van Esteban en AZ was veroordeeld tot counteren. In de slotfase kreeg de ploeg van Verbeek weer wat meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in een grote kans van Altidore, die het passje van Maher niet wist te promoveren tot assist: hij schoot over.


Bezig met laden …