voetbalzone

AZ langer door met doelman: 'Ik hoop zo hoog mogelijk te eindigen'

Bart Kruyt13 mrt 2012, 17:50
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2012, 17:50
Advertentie

AZ ziet toekomst in Hobie Verhulst. De keeper beschikte over een aflopend contract bij de huidige koploper van de Eredivisie, maar heeft die verbintenis dinsdag met twee seizoenen verlengd. Verhulst, die momenteel vierde keeper is achter Esteban Alvarado, Erik Heijblok en Niki Maenpaa, hoopt binnen deze twee jaar zijn debuut in het eerste elftal te kunnen maken.

De achttienjarige doelman speelt vanaf de D-junioren bij AZ en tekende op zestienjarige leeftijd al een driejarige verbintenis, die in de zomer zou aflopen. “We zijn blij dat we Hobie langer aan ons hebben kunnen binden”, aldus directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de website van AZ. “Hobie is een talentvolle keeper, die nog erg jong is. Bij AZ krijgt hij tijd om te rijpen en zich te ontwikkelen tot een volwaardige doelman.”

Voor Verhulst was het een mooie dag. “Ik ben super blij met dit nieuwe contract”, reageerde de keeper, die deel uitmaakt van Nederland onder negentien. “Ik hoop zo snel mogelijk door te groeien en zo hoog mogelijk te eindigen. De komende twee jaar wil ik veel leren. Ik ben nog jong, maar mijn doelstelling is om binnen die termijn mijn debuut in het eerste van AZ te maken.”

Bezig met laden …