voetbalzone

AZ lijkt ster niet te kunnen behouden: AC Milan plant volgende gesprekken in

Lars Capiau08 jul 2023, 19:10
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2023, 19:10
Advertentie

AC Milan geeft niet op in de strijd om de handtekening van Tijjani Reijnders. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt dat een bod van negentien miljoen euro, inclusief vier miljoen aan bonussen, resoluut van tafel is geveegd door de Alkmaarse clubleiding. I Rossoneri zouden echter een nieuw bod aan het voorbereiden zijn.

De onderhandelingen zullen volgende week worden voortgezet, schrijft Romano. Eerder bracht De Telegraaf al naar buiten dat Reijnders persoonlijk akkoord is met de Milanezen. De middenvelder kan voor vijf jaar tekenen in San Siro. Hij zou daar 1,7 miljoen euro netto kunnen verdienen. Vader en tevens zaakwaarnemer Martin Reijnders bevestigde de interesse uit Italië. "Er is concrete interesse van AC Milan. We zitten nu in de fase dat de clubs met elkaar in gesprek zijn.”

Het bod van negentien miljoen euro verwijst technisch directeur Max Huiberts dus naar de prullenbak. Volgens De Telegraaf zouden de Alkmaarders een bedrag van 25 miljoen euro verlangen. Toch is er bereidheid bij beide clubs om eruit te komen. Als Milan erin slaagt Reijnders te strikken, troeft het onder meer Napoli en Atalanta af. De AZ'er zelf heeft zijn voorkeur uitgesproken voor een transfer naar Milaan en is er dus al uitgekomen met de Europese grootmacht.

Als Reijnders vertrekt wordt hij de tweede AZ'er die de Eredivisie deze zomer verruilt voor de Serie A. Sam Beukema ging Reijnders voor en verdedigt volgend jaar de clubkleuren van Bologna. Bij een overstap naar Milan treedt Reijnders in de voetsporen van onder meer Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Nigel de Jong en Jaap Stam.

Bezig met laden …