voetbalzone

AZ loopt miljoenen mis door voorkeur Reijnders: ‘Mijn keuze stond muurvast’

Jonathan van Haaster19 jul 2023, 21:09
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 21:09
Advertentie

Tijjani Reijnders mag zich sinds woensdag officieel speler van AC Milan noemen. De middenvelder, die AZ minimaal twintig miljoen euro oplevert, tekent een contract voor vijf jaar. In een interview met De Telegraaf zegt Reijnders dat zijn keuze voor de Italiaanse grootmacht 'muurvast' stond. Onder meer Barcelona en een niet nader genoemde Premier League-club vissen daardoor achter het net. De Engelse ploeg wilde zelfs 'fors' over het bod van Milan heen gaan, wat AZ ertoe deed besluiten Reijnders te vragen of die club iets voor hem was. Reijnders had zijn keuze echter al gemaakt.

Een kleine maand geleden hoorde Reijnders voor het eerst over de interesse van Milan. "Ik werd door mijn vader gebeld en had direct door dat het serieus was, want ik wist dat hij me geen gebakken lucht zou verkopen”, vertelt Reijnders, die van zijn vader en zaakwaarnemer Martin de verhalen over het legendarische Nederlandse Milan-trio meekreeg. "Hij vertelde over de AC Milan-tijden met Marco van Basten, Frank Rijkaard en Ruud Gullit, want mijn vader is fan van Van Basten. Ik heb beelden van hem teruggekeken en snap het. Maar Milan is ook de club waar Zlatan Ibrahimovic, Ronaldinho en Andrea Pirlo speelden. Dan hoeft natuurlijk niemand je meer uit te leggen hoe groot deze club is.”

Reijnders zegt dat zijn keuze voor Milan vaststond, ondanks interesse van andere grote clubs. "Ik koos puur voor AC Milan, omdat ik na een gesprek met de trainer Stefano Pioli precies weet hoe ze aanvallend en verdedigend denken. Hier kan ik op mijn eigen positie spelen, de plek waar ik me het meest vertrouwd voel. Dat was bij Barça anders. Eigenlijk was ik na de eerste keer FaceTimen direct verkocht.” Even leek het erop dat de deal ging afketsen, daar AZ hoog in de boom bleef zitten wat betreft de transfersom. Uiteindelijk bereikten de clubs een akkoord over een bedrag van twintig miljoen euro, terwijl de Alkmaarders ook nog eens twee miljoen extra kunnen ontvangen via bonussen én een doorverkooppercentage hebben bedongen.

"Ik hoopte dat de onderhandelingen tussen AZ en Milan ook zo soepel zouden verlopen, maar die duurden vrij lang", vergelijkt Reijnders de onderhandelingen tussen de clubs met die van hem. "Dat kwam ook omdat een Premier League-club opeens fors over het tweede bod van AC Milan heenging, waardoor AZ vroeg of dát geen optie voor mij was. Maar mijn keuze voor AC Milan stond vast, muurvast zelfs. Om welke Engelse club dat ging? Dat zeg ik uit respect voor die club niet.” Reijnders liet zich afgelopen seizoen in de halve finale van de Conference League zien tegen het Engelse West Ham United met de belangrijke 0-1 in Londen. "Vrijdag vertrekken we naar Amerika om in Los Angeles en Las Vegas een toernooi te spelen met Real Madrid, Juventus en FC Barcelona. Dat zijn geen misselijke ploegen", sluit de 24-jarige Zwollenaar af.

Bezig met laden …