AZ maakt grote indruk en slacht na AEK Athene en Nordsjaelland ook Excelsior

Jonathan van Haaster13 jul 2024, 16:18
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:45

AZ heeft een passend vervolg gegeven aan zijn indrukwekkende voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nadat eerder al AEK Athene (6-0) en FC Nordsjaelland (6-1) met grote overtuiging werden geklopt, moest Excelsior er zaterdagmiddag ook aan geloven: 8-0.

Al in de eerste minuut openden de Alkmaarders de score, toen Ibrahim Sadiq uit de draai raak schoot: 1-0. In de zevende minuut verdubbelde Myron van Brederode de score. De vleugelspeler benutte een strafschop: 2-0.

Daar bleef het niet bij voor rust. Nadat Peer Koopmeiners een vrije trap raak schoot (3-0), was het een kleine tien minuten voor rust de beurt aan Ernest Poku. De flankspeler was het eindstation van een razendsnelle aanval: 4-0.

Ook na rust moest Excelsior vier treffers incasseren. Allereerst maakte Poku zijn tweede van middag, door een aantal verdedigers uit te kappen en vervolgens andermaal overtuigend raak te schieten: 5-0.

Halverwege de tweede helft werd het 6-0 en ditmaal was Lequincio Zeefuik de gevierde man. Hij leek even buitenspel te staan, maar mocht door en schoot de zesde van de middag tegen de touwen.

Zeefuik maakte in minuut 81 zijn tweede treffer van de wedstrijd door van dichtbij binnen te tikken: 7-0. Het slotakkoord werd gespeeld door Riechedly Bazoer, wiens afstandsschot onhoudbaar bleek: 8-0.

Voor AZ de Eredivisie op 10 augustus begint met een uitwedstrijd tegen Almere City, neemt de ploeg van trainer Maarten Martens het nog op tegen KV Kortrijk, Aris Thessaloniki, Atalanta, Le Havre en Stoke City.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!