voetbalzone

AZ meldt zich bij sc Heerenveen voor jeugdinternational met vertrekwens

Erik van Dam21 dec 2012, 11:06
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2012, 11:06
Advertentie

AZ gaat een poging ondernemen Jeffrey Gouweleeuw in de winterstop naar Alkmaar te halen. De 21-jarige centrumverdediger wordt gezien als één van de meest getalenteerde spelers op zijn plek en is zelf toe aan iets nieuws. Normaalgesproken houdt coach Gertjan Verbeek van AZ er niet van in de winterstop vers bloed te halen, maar voor Gouweleeuw zou hij een uitzondering willen maken.

/

Voetbal International weet dat AZ zich al officieel in Friesland gemeld heeft voor Gouweleeuw. Hij speelde 51 competitieduels voor sc Heerenveen en ligt nog tot 2014 vast: meer jaren komen daar niet bij, want de tweevoudig jeugdinternational heeft daar geen behoefte aan. “Wij ondernemen deze winter alleen actie op de transfermarkt als het in ons plaatje past”, zegt directeur Earnest Stewart van AZ in het weekblad.

Een transfer van tussen de anderhalf en twee miljoen euro is voor de Alkmaarders ‘te doen’, al rijst wel de vraag of sc Heerenveen genoegen neemt met zo’n bedrag voor Gouweleeuw. Een andere speler met wie AZ in verband is gebracht is Anouar Kali. Stewart erkent dat de middenvelder van FC Utrecht talentvol is, maar bevestigt niet dat zijn club bezig is met Kali. “Hij is nog jong en maakt een goede ontwikkeling door, maar ik heb hem nog niet op onze laatste schaduwlijst zien staan. Zo kun je nog honderd andere spelers noemen die worden gevolgd.”

Bezig met laden …