voetbalzone

AZ moet Holman in januari afstaan voor Asian Cup in Qatar

Bart Kruyt21 dec 2010, 09:12
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2010, 09:12
Advertentie

AZ moet het in de eerste duels na de winterstop zien te redden zonder Brett Holman. De aanvallende middenvelder van de Alkmaarders is door de Australische voetbalbond opgeëist voor het toernooi om de Asian Cup, dat tussen 7 en 29 januari plaatsheeft in Qatar. “Sommige dingen kun je nu eenmaal niet veranderen”, zei directeur voetbalzaken Earnest Stewart.

/

Holman mist door het toernooi in het WK-gastland van 2022 het trainingskamp van AZ naar Turkije en kan vermoedelijk ook niet spelen tegen NEC (19 januari), Heracles Almelo (22 januari) en VVV-Venlo (29 januari). Slechts wanneer Australië snel sneuvelt kan Holman op tijd terug zijn voor deze wedstrijden; de ploeg zit in een poule met Zuid-Korea, India en Bahrein.

Stewart baalt van de afwezigheid van Holman, maar stelt dat hij er niets aan kan doen. “Als het een evenement van de officiële internationale kalender betreft en de speler wil zelf graag, staan wij machteloos”, legt de sportbestuurder uit tegenover Voetbal International. “Het is mooi om een hoop internationals in je selectie te hebben, maar soms ook hinderlijk.”

Bezig met laden …