voetbalzone

AZ ontvangt bod op aanvoerder Gouweleeuw

Bart Kruyt09 aug 2015, 18:28
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2015, 18:28
Advertentie

AZ raakte na afloop van het afgelopen seizoen al enkele belangrijke spelers kwijt, onder wie Nemanja Gudelj. Jeffrey Gouweleeuw nam de aanvoerdersband over van de middenvelder, maar het is mogelijk dat ook hij deze zomer nog vertrekt uit Alkmaar. Na de 0-3 nederlaag tegen Ajax vertelde Gouweleeuw dat een club uit het buitenland een bod op hem heeft uitgebracht.

voetbalzone

Vooralsnog is het niet bekend om welke vereniging het gaat; Gouweleeuw wilde tegenover AZFanpage alleen kwijt dat het gaat over een club uit het buitenland. Voetbal International claimt dat het om de Griekse topclub Olympiacos gaat. “Ik zou sowieso niet naar een andere club in Nederland willen”, meent de mandekker. “Er is inderdaad een bod op mij uitgebracht. De bal ligt nu bij Earnest Stewart, dus ik zal moeten afwachten wat hij hiermee gaat doen.”

Gouweleeuw is niet bang dat AZ niet mee wil werken omdat er deze zomer al zoveel basisspelers zijn vertrokken. “Nee, dat zou geen rol mogen spelen”, vindt de mandekker. “Dat moet je los van elkaar zien. Toen ik hier tekende werd verwacht dat ik hier twee of drie jaar zou gaan voetballen, en dan een volgende stap zou gaan maken. Daar verandert niet zo veel aan.” Volgens Voetbal International heeft AZ echter zijn veto uitgesproken en wil de club niet meewerken aan een transfer.

De 24-jarige Gouweleeuw is begonnen aan zijn derde seizoen bij AZ, dat de verdediger in de zomer van 2013 overnam van SC Heerenveen. In dienst van de Alkmaarders speelde Gouweleeuw tot dusver 68 competitiewedstrijden. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2018 door.

Bezig met laden …