voetbalzone

AZ-opponent Dynamo Kiev moet op zoek naar nieuwe coach

Matthijs van Laar01 okt 2010, 16:18
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2010, 16:18
Advertentie

Dynamo Kiev moet op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. De tegenstander van AZ in de groepsfase van de Europa League nam vrijdag afscheid van trainer Valeri Gazzaev, die er de brui aan gaf na de onverwachte 2-0 nederlaag tegen het Moldavische FC Sheriff. Dat is vlak voor de beladen confrontatie met rivaal Shakhtar Donetsk.

De Oekraïense topclub maakt middels een statement op de eigen website bekend dat er een eind is gekomen aan de samenwerking met Gazzaev. “De president heeft de coach bedankt en hem veel succes gewenst”, luidt het. De 56-jarige oefenmeester, die vanaf juli 2009 aan het roer stond bij Dynamo, diende twee weken terug ook al zijn ontslagen in, maar werd toen op het laatste moment nog omgepraat door voorzitter Igor Surkis.

Dat lukte dit keer dus niet, waardoor Kiev op zoek zal moeten naar een nieuwe coach. De kans dat die gevonden wordt voor de topper van komende zondag tegen Shakhtar lijkt uiterst klein. Op 21 oktober fungeert AZ als volgende Europese tegenstander. Dynamo vergaarde tot op heden één punt uit twee Europese confrontaties.

Bezig met laden …