voetbalzone

AZ profiteert na Turkse transfer Donk ook van vertrek Lens naar Oekraïne

Peter Nusselder19 jun 2013, 10:57
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2013, 10:57
Advertentie

AZ kan op korte termijn miljoenen euro’s binnenhalen als aanvallende middenvelder Adam Maher vertrekt, maar de Alkmaarders profiteren ook van transfers die nu al hebben plaatsgevonden. De bekerwinnaar houdt een leuk bedrag over aan het vertrek van Jeremain Lens naar Dynamo Kiev.

/

De aanvaller verruilt PSV voor de topclub uit Oekraïne en van die deal worden niet alleen de Eindhovenaren in financieel opzicht wijzer; ook AZ profiteert van de transfer van de Oranje-international. Volgens het Algemeen Dagblad houdt de Alkmaarse club ongeveer 400.000 euro over aan de overgang van Lens, vanwege een afgesproken doorverkooppercentage én een opleidingsvergoeding.

Voor AZ was er ook al sprake van een economische meevaller toen Ryan Donk van Club Brugge naar Kasimpasa verhuisde. De Nederlandse verdediger heeft ook een verleden in Alkmaar en bij zijn vertrek was eveneens een doorverkooppercentage vastgelegd door de clubleiding. De nummer tien van de Eredivisie versterktre zich voor komend seizoen al met Eli Babalj, Jeffrey Gouweleeuw, Jan Wuytens en Nemanja Gudelj.

Bezig met laden …