voetbalzone

AZ raakt laatste aanvaller Dembélé kwijt aan Fulham

Erik van Dam18 aug 2010, 15:55
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2010, 15:55
Advertentie

Na Jeremain Lens (PSV) en Mounir El Hamdaoui (Ajax) is AZ ook de laatste basisaanvaller van het vorige seizoen, Moussa Dembélé, definitief kwijt. De Belg gaat voor drie seizoenen aan de slag bij Fulham, dat de laatste dagen al naar buiten kwam als meest waarschijnlijke nieuwe werkgever. Dembélé (23) speelde vier jaar voor AZ, won één keer de landstitel en maakte 24 goals.

/

De Noord-Hollanders namen Dembélé in de zomer van 2006 over van Willem II, waar hij net zijn eerste jaar in de Eredivisie achter de rug had. In Alkmaar ontwikkelde hij zich verder en werd hij ook een vaste waarde in het Belgisch nationale team. Nu meldt zowel AZ als Fulham dat de overgang van Dembélé naar Londen definitief rond is. Over de transfersom doen beide clubs geen mededelingen.

“Ik ben blij dat ik hier aan de slag kan en kijk uit naar de trainingen en de eerste thuiswedstrijd”, laat Dembélé weten in een reactie op de officiële Fulham-website. “Het is altijd een droom van me geweest in de Premier League te spelen en ik zal ervoor zorgen dat ik het maximale uit deze kans haal. Ik heb begrepen dat Fulham al een sterke selectie heeft, dus bereid ik me erop voor om hard te werken voor deze trainer (Mark Hughes, red.) en mijn kansen te pakken om indruk op hem te maken." Lens, El Hamdaoui en Dembélé waren vorig seizoen samen goed voor 34 doelpunten namens AZ. Een jaar eerder, toen de Alkmaarders de landstitel in de wacht sleepten, maakte het trio bij elkaar precies even veel treffers.

Bezig met laden …