voetbalzone

AZ speelt nog wél ergens om: ‘We zijn hier niet op schoolreisje’

Erik van Dam09 dec 2015, 20:40
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2015, 20:40
Advertentie

AZ sluit donderdagavond zijn tournee door Europa af tegen Athletic Club in Bilbao, in Baskenland. De Alkmaarders waren niet opgewassen tegen hun drie tegenstanders in Groep L van de Europa League en wisten na de vijfde wedstrijd al dat het over en sluiten was. John van den Brom wil echter wel dat het verblijf in Europa positief eindigt.

voetbalzone

De trainer van AZ liet een aantal spelers thuis voor het duel in Spanje. Mounir El Hamdaoui en de net vastgelegde Ron Vlaar zijn niet speelgerechtigd in Europa en daarnaast zijn er een paar geblesseerden. De vele wedstrijden die AZ tot nu toe speelde in de competitie, beker en Europa League eisen volgens de coach hun tol. “We moeten voorzichtig met iedereen omgaan”, legt hij uit aan RTV Noord-Holland.

“Die jongens die niet kunnen spelen blijven nu lekker thuis en gaan met de medische staf keihard werken naar zondag”, aldus Van den Brom, die nu dus een beroep zal doen op andere spelers dan gebruikelijk. Links achterin is het krap kiezen en mogelijk betekent dat dat Thomas Ouwejan debuteert. De negentienjarige AZ’er wacht nog op zijn eerste minuten voor zijn club. Van den Brom benadrukt dat het echter wel degelijk ergens om gaat, donderdagavond. “We zijn hier niet op schoolreisje”, noteerde het Algemeen Dagblad. “We hebben een serie matige wedstrijden gespeeld. Het is belangrijk dat we nu een goed duel gaan spelen.”

Bezig met laden …