voetbalzone

AZ-talent is op weg terug: ‘Hij moet een paar dingen overwinnen’

Gijs Freriks06 apr 2018, 08:34
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2018, 08:34
Advertentie

Calvin Stengs liep in augustus in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen (PSV, 3-2) een kruisbandblessure op en werkt rustig toe naar zijn rentree op het trainingsvelden. De negentienjarige rechtsbuiten hoopt eind juli, begin augustus gedeeltelijk aan te sluiten bij de spelersgroep, zo schrijft De Telegraaf.

Ron Vlaar scheurde in 2007 en 2008 zijn voorste kruisband af en weet dus als geen ander hoe het is om een zwaar revalidatietraject in te gaan. Hij zegt er met Stengs over te hebben gesproken: “Dan probeer je bemoedigend te zijn. Te zeggen dat hij moet genieten van alle stapjes die hij maakt. Ook al is het een kilootje extra dat je optilt in de gym.”

De verdediger is ervan overtuigd dat Stengs, die tot dusverre zeven wedstrijden in het eerste speelde, op niveau kan terugkomen: “Natuurlijk is het altijd afwachten bij dit soort blessures, maar heel veel spelers hebben al laten zien dat het kan. En Calvin is jong en in goede handen. Uiteindelijk zal hij nog wel een paar dingen moeten overwinnen.”

Vlaar voegt er in de krant toe dat Stengs in ieder geval mentaal sterker zal terugkomen en dat het minste wat hij en zijn ploeggenoten voor het talent kunnen doen, goed presteren is: “Zodat hij in ieder geval de positieve vibe in het team meekrijgt. Laten we hem blijven steunen door goede resultaten te boeken.” AZ neemt het komende zaterdag op tegen PSV.

Bezig met laden …