voetbalzone

AZ wil Medunjanin-scenario voorkomen bij transfer Moreno

Bart Kruyt15 jun 2011, 21:00
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2011, 21:00
Advertentie
/

AZ laat Héctor Moreno niet zomaar naar Spanje verhuizen. Espanyol heeft zich gemeld voor de Mexicaanse verdediger, maar moet deze week een bankgarantie presenteren om de transfer mogelijk te maken. AZ heeft geleerd van het verleden en vraagt om financiële zekerheid, zo zegt directeur algemene zaken Toon Gerbrands in Voetbal International.

AZ deed Haris Medunjanin in 2008 over aan Real Valladolid, maar wacht nog altijd op de transfersom van 250.000 euro. De UEFA heeft AZ al een paar keer in het gelijk gesteld, maar daar heeft Valladolid maling aan. “Inmiddels is Haris alweer verkocht aan Maccabi Tel Aviv en daar heeft Valladolid gewoon geld voor gekregen. Het is van de zotte”, zegt Gerbrands.

Om een dergelijk scenario te voorkomen bij de transfer van Moreno, die vier miljoen euro moet gaan opleveren, moet Espanyol een bankgarantie overleggen. Wanneer de Spanjaarden dat doen, speelt Moreno volgend jaar in de Primera División. Espanyol moet wel haast maken: “Voor 20 juni willen we weten of het in orde komt. Anders blijft het maar voortkabbelen”, aldus Gerbrands.

Bezig met laden …