voetbalzone

AZ wil vleugel versterken met negentienjarig talent van Manchester City

Noel Korteweg24 jul 2023, 20:15
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:01
Advertentie

AZ heeft zich bij Manchester City gemeld voor Adedire Mebude. Dat meldt Fabrizio Romano maandagavond. De Alkmaarders willen de negentienjarige buitenspeler definitief overnemen van the Citizens, maar moeten dan wel genoegen nemen met een terugkoopclausule voor City. Ook het Belgische Westerlo wil Mebude binnenhalen. De hoogte van het bod van AZ is niet bekend.

Mebude speelt sinds de zomer van 2020 voor City, dat hem destijds overnam van Rangers. De jeugdinternational van Schotland doorliep City Onder 18, Onder 19 en Onder 21, maar tot een officieel debuut in de hoofdmacht kwam het vooralsnog niet. Mebude speelde sinds zijn komst in Engeland 71 wedstrijden in de jeugdopleiding van the Citizens en was daarin goed voor 30 doelpunten en 34 assists.

AZ en Westerlo willen de vleugelspeler definitief overnemen, maar moeten in dat geval wel rekening houden met het feit dat City een terugkoopclausule zal bedingen in het contract. De ploeg van Josep Guardiola doet dat bij vrijwel alle jonge talenten die een definitieve transfer maken. Onder anderen Gavin Bazunu en Roméo Lavia, die afgelopen zomer beiden de overstap naar Southampton maakten, hebben een terugkoopclausule in hun contract staan.

Romano meldt dat er in ‘de komende dagen’ een beslissing gaat vallen wat betreft de volgende club van Mebude, die in het seizoen 2021/22 werd uitgeroepen tot Jeugdspeler van het Jaar bij City. De vleugelspeler kan na Denso Kasius, David Möller Wolfe, Ruben van Bommel, Tiago Dantas en Alexandre Penetra de zesde zomerse versterking worden voor AZ. De Alkmaarders namen tot dusver afscheid van Tijjani Reijnders, Milos Kerkez en Sam Beukema.

Bezig met laden …