voetbalzone

AZ wimpelt eerste miljoenenbod op Reijnders af en stelt vraagprijs vast

Mart Oude Nijeweeme22 jun 2023, 07:01
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2023, 07:01
Advertentie

Het moet wel heel raar lopen wil Tijjani Reijnders deze zomer niet vertrekken bij AZ. De middenvelder geniet interesse van meerdere clubs uit het buitenland en een kroon zetten op een uitstekend seizoen in Alkmaarse dienst. AC Milan en Sporting Portugal lijken op dit moment de beste kans te maken. Volgens Gianluca Di Marzio moet Reijnders 18 miljoen euro kosten.

Die vraagprijs ligt hoger dan de eerste biedingen die inmiddels zijn binnengekomen bij AZ. Zo zou vanuit de Premier League van een niet nader genoemde club een bod van 14 miljoen euro zijn ontvangen. Technisch directeur Max Huiberts mikt dus hoger en is niet van plan om de kersverse Oranje-international zomaar te laten gaan. Transfermarkt schat de waarde van Reijnders op 8 miljoen euro.

In januari brak AZ het contract van Reijnders nog open tot medio 2027. Die contractverlenging schrok geïnteresseerde clubs uit de Serie A echter niet af, daar Napoli, Bologna en Fiorentina begin maart plaatsnamen op de tribune van Lazio voor het uitduel van AZ in de achtste finale van de Conference League. Het is niet bekend in hoeverre zij nog steeds geïnteresseerd zijn. Door het nog vier jaar lopende contract kan AZ wel de hoofdprijs vragen.

Reijnders was het afgelopen seizoen onder Pascal Jansen een onbetwiste basisspeler bij AZ, dat knap tot de halve finale van de Conference League reikte. In de Eredivisie eindigden de Alkmaarders als vierde. Reijnders was in 54 officiële duels goed voor 8 goals en 11 assists. Zijn topseizoen leverde hem een plek in de definitieve selectie van Oranje op, al werd hij later door Ronald Koeman wel op een stand-bylijst gezet.

Bezig met laden …