voetbalzone

‘AZ zonder Calvin Stengs is als een Rembrandt in het donker’

Gijs Freriks27 mei 2017, 13:16
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2017, 13:16
Advertentie

Calvin Stengs maakte in december zijn debuut in het eerste elftal van AZ en staat inmiddels op twee doelpunten en twee assists in vijf wedstrijden. De achttienjarige rechtsbuiten ontwikkelt zich stormachtig, verlengde vrijdag zijn contract en kan nu ook op de complimenten rekenen van journalist Henk Spaan.

De 68-jarige Spaan vond het jammer dat Stengs afgelopen donderdag in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht na 62 minuten naar de kant werd gehaald en kreeg de neiging om de televisie maar uit te zetten, zo schrijft hij in zijn column voor Het Parool. “AZ zonder Stengs is een taart zonder kers, een patat zonder mayo, een Rembrandt in het donker. Nou ja, zo kan ie wel weer.”

“Stengs heeft zo verschrikkelijk veel klasse dat het gras waar hij loopt groener wordt. Is het duidelijk zo? Stengs is goed”, besluit Spaan. Stengs, die op sociale media al wordt vergeleken met Leroy Sané van Manchester City, ligt na zijn contractverlenging tot medio 2022 vast in het AFAS Stadion. Hij voetbalde in het verleden voor HFC Haarlem en SV DIOS.

Bezig met laden …