voetbalzone

AZ'er Benschop uren verwijderd van opvallende transfer naar Frankrijk

Erik van Dam28 jun 2012, 13:50
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2012, 13:50
Advertentie

Charlison Benschop rondt donderdag naar alle waarschijnlijkheid een transfer af van AZ naar Stade Brest. De 22-jarige spits heeft er twee jaar in Alkmaar opzitten, maar wist daarin onvoldoende indruk te maken. De Fransen willen zijn nog drie jaar lopende contract graag afkopen en de lange gestalte een kans geven in de Ligue 1.

/

Stade Brest laat Benschop volgens Ouest France donderdagmiddag een medische keuring ondergaan en zal hem daarna presenteren als aanwinst voor het seizoen 2012/13. De transfer is opvallend, in die zin dat Benschop zich nog leek te willen bewijzen in de Eredivisie. Hij nam afgelopen seizoen plaats achter Jozy Altidore en vocht met Jóhann Berg Gudmundsson en Ruud Boymans om speeltijd.

Trainer Gertjan Verbeek liet hem elf keer in de basis beginnen en gunde hem daarnaast achttien invalbeurten, maar de van RKC Waalwijk overgenomen spits scoorde niet meer dan vijf keer. De transfer is ook opvallend omdat er zelden Nederlandse spelers naar de Ligue 1 verkassen. John Verhoek was de laatste; hij ging van FC Den Bosch naar Stade Rennes, maar slaagde daar niet.

Bezig met laden …