voetbalzone

Aziatische voetbalbond verkiest Japanner Endo tot speler van het jaar

Matthijs van Laar24 nov 2009, 15:35
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2009, 15:35
Advertentie
/

De Japanse middenvelder Yasuhito Endo is door de Asian Football Confederation (AFC) uitgeroepen tot Aziatisch voetballer van 2009. De Japanner nam de prijs dinsdag in ontvangst tijdens de uitreiking van de AFC-awards. De prijs is bedoeld voor spelers die actief zijn binnen de grenzen van het Aziatische continent.

Endo (29) speelt sinds 2001 voor de Japanse club Gamba Osaka en kwalificeerde zich met zijn land voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. De Japanner was een jaar geleden ook al genomineerd voor de titel, maar greep er destijds naast. “Ik voel me vereerd dat ik deze award nu wel gewonnen heb”, vertelde Endo.

Een soortgelijke eer viel onlangs ten beurt aan FC Twente-speler Nashat Akram. De 25-jarige middenvelder werd verkozen als Aziatisch voetballer van het jaar door de International Football Awards. In die verkiezing had de Irakees concurrentie van onder anderen voormalig PSV’er Ji-Sung Park en Liverpool-speler Yossi Benayoun.

Tijdens de uitreiking viel de Zuid-Koreaanse club Pohang Steelers eveneens in de prijzen, terwijl de nationale ploeg van Zuid-Korea werd verkozen tot beste Aziatisch landenteam.

Bezig met laden …