voetbalzone

‘Baas van Liverpool hakt knoop door over toekomst van Rodgers’

Gijs Freriks01 jun 2015, 10:40
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2015, 10:40
Advertentie

Tom Werner heeft het vliegtuig gepakt naar de luchthaven van Liverpool. De 55-jarige voorzitter gaat het seizoen met de directie evalueren en dinsdag komt ook de positie van manager Brendan Rodgers ter sprake. De Noord-Ier staat zwaar onder druk nadat the Reds op een teleurstellende zesde plaats zijn geëindigd en veel van Rodgers' aankopen verkeerd zijn uitgepakt.

voetbalzone

Werner, tevens de voorzitter van de hedgefund New England Sports Ventures dat voor 340 miljoen euro eigenaar werd van Liverpool, gaat de komende 72 uur een plan van aanpak opstellen om de financiële orde binnen de club te herstellen. Liverpool gaf de afgelopen twee jaar ongeveer tweehonderd miljoen euro uit aan nieuwe spelers, maar een prijs leverde dat niet op. Liverpool was vorig seizoen wel dicht bij het kampioenschap, maar haakte in de slotfase af.

Werner, een zakenman en televisieproducent uit New York, is ook de baas van de Amerikaanse honkbalclub Boston Red Sox. Hij runt Liverpool samen met de investeerder John William Henry.

Bezig met laden …