voetbalzone

Babbel constateert: 'De dood van Enke heeft ons niets geleerd'

Bart Kruyt07 dec 2009, 12:32
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2009, 12:32
Advertentie
/

Markus Babbel is teleurgesteld in de fans van VfB Stuttgart. De oefenmeester, die zondag de laan uit werd gestuurd bij de kwakkelende topclub, zag diverse spelers uitgejouwd worden in de wedstrijd van zaterdag tegen VfL Bochum. “De dood van Robert Enke heeft ons niets geleerd”, verzuchtte Babbel.

Enke maakte vorige maand een einde aan zijn leven na jarenlang met een zware depressie te hebben gekampt. “Je zou denken dat supporters na zoiets realiseren dat voetballers ook mensen zijn”, zei Babbel. “Maar de spelers werden zaterdag gehaat door de eigen fans. Zaterdag had ik twee spelers op het veld staan die serieus bang waren. De supporters moeten na het puntverlies tegen Bochum eens in de spiegel kijken.”

Stuttgart speelde met 1-1 gelijk, wat voor de clubleiding de welbekende druppel was. Babbel werd de laan uitgestuurd en vervangen door Christian Gross, die in het verleden successen behaalde met het Zwitserse FC Basel. “Ik wens hem het beste en hoop dat hij Stuttgart weer op de rails krijgt”, zei Babbel. Gross debuteert woensdag op de bank bij zijn nieuwe club: een zege op Unirea Urziceni helpt Stuttgart naar de volgende ronde van de Champions League.

Bezig met laden …