voetbalzone

Babbel niet onder de indruk van excuses Lehmann

22 sep 2009, 21:09
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2009, 21:09
Advertentie
De opgegeven reden van Jens Lehmann ten spijt: de doelman behoort woensdagavond niet tot de selectie van VfB Stuttgart voor het bekerduel met VfB Lübeck. De goalie werd maandag tijdelijk uit de selectie gezet omdat hij afgelopen zaterdag, na een 0-2 nederlaag tegen 1. FC Köln, de vrolijkheid van het Oktoberfest opzocht. Coach Markus Babbel was daar niet gelukkig mee en blijft ook na de uitleg van Lehmann bij zijn standpunt.

De voormalig Duits international liet weten dat hij aanwezig moest zijn op het Oktoberfest wegens een liefdadigheidsactie, die al weken hiervoor gepland was. Babbel kan weinig met die uitleg. “Dit was onnodig en schept een verkeerd beeld”, zei de coach. “Bij de club wisten we niets over een liefdadigheidsactie. Wij zagen enkel de foto’s van een bierdrinkende Lehmann in de media verschijnen.”

Deze foto’s stelden Babbel teleur. “In de situatie waarin wij verkeren zijn dit geen leuke beelden voor de supporters”, zei de oefenmeester. “Van een speler die al zolang meeloopt verwacht ik meer begrip en stabiliteit. Na zo’n slechte wedstrijd als tegen Köln kan het niet zo zijn dat er spelers feestend op de foto worden genomen. Woensdagavond zal Jens er dus nog niet bij zijn.”
Bezig met laden …