voetbalzone

Babbel verzucht: 'Zelfs de wind krijgt ons op dit moment omver'

Bart Kruyt30 nov 2009, 16:19
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2009, 16:19
Advertentie

Markus Babbel overleefde vorige maand een crisisberaad bij VfB Stuttgart, maar sindsdien is het niet veel beter gegaan met de ploeg van Khalid Boulahrouz. Afgelopen weekend bleek Bayer Leverkusen veel te sterk te zijn (4-0), waardoor Stuttgart nu zeventiende staat in de Bundesliga. “Zelfs de wind kan ons op het moment omver krijgen”, verzuchtte Babbel.

/

Stuttgart beleeft het slechtste seizoen sinds jaren en heeft na veertien speelronden enkel nog hekkensluiter Hertha BSC onder zich. “Over de stand en de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen zijn wij allemaal zeer teleurgesteld”, zei Babbel. “De ploeg laat zichzelf in de steek. De situatie is momenteel heel ernstig en er moet snel wat veranderen.”

De 37-jarige trainer denkt (nog) niet aan het gooien van de spreekwoordelijke handdoek. “Ik begrijp de teleurstelling van de supporters, maar we moeten hier samen uit zien te komen”, zei Babbel. “Het gaat hier niet om de spelers en het gaat hier niet om Markus Babbel, maar het gaat hier om de club. De resultaten zijn dramatisch, maar we moeten hard blijven werken en geloven in betere tijden.”

Bezig met laden …