voetbalzone

Babel geeft vrijdag uitsluitsel over deelname

10 jul 2008, 08:07
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2008, 08:07
Advertentie
Ryan Babel laat bondscoach Foppe de Haan vrijdag weten of hij deel kan nemen aan de Olympische Spelen volgende maand in Peking. De aanvaller van Liverpool is herstellende van een enkelblessure die hem zijn deelname aan EURO 2008 kostte.

"Hij belt me na de vrijdagtraining op om te vertellen of hij genoeg vooruitgang heeft geboekt”, vertelt de keuzeheer in De Telegraaf. "In dat geval zullen wij hem maandag met een aantal anderen testen. Omdat hij in de juiste leeftijdscategorie valt mogen we hem opeisen, maar het heeft geen zin om hem mee te nemen als hij niet fit is.

"Ryan staat op mijn lijst en ik heb Henk Kesler (directeur betaald voetbal KNVB, red.) laten weten dat we het opeisen moeten overwegen als hij daadwerkelijk voor ons inzetbaar is. Ik weet van Ryan dat hij graag mee naar Peking gaat, daar zal het in ieder geval niet aan liggen", aldus de oefenmeester van het Olympisch elftal.

Liverpool-coach Rafael Benítez heeft Babel al op voorhand laten weten dat het voor zijn herstel en ook voor zijn kans op speeltijd beter is om af te zien van deelname aan het mondiale eindtoernooi in Peking. "Daar heb ik wel begrip voor", reageert De Haan nuchter. "Coaches denken altijd eerst aan zichzelf."

Babel dreigt door de Spelen de competitieduels met Sunderland en Middlesbrough én de wedstrijden in de derde voorronde van de Champions League te missen. Benítez: "Dit seizoen is heel belangrijk voor hem. In zijn eerste seizoen moest hij nog wennen, maar nu heeft hij meer ervaring. We kijken er naar uit hem vanaf het begin erbij te hebben, dus het is heel belangrijk dat hij snel gaat werken met zijn ploeg."
Bezig met laden …