voetbalzone

Babel kan buiten transferperiode om op zoek naar nieuwe werkgever

Bart Kruyt08 sep 2016, 14:52
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2016, 14:52
Advertentie

Ryan Babel is transfervrij op te halen. De aanvaller had nog een doorlopend contract bij Al-Ain, maar volgens De Telegraaf is deze verbintenis ontbonden. Babel kan zich dus nu ook buiten de transferperiode om aan een nieuwe club verbinden.

/

De 29-jarige Babel kwam al een tijdje niet meer in de plannen van Al-Ain voor, nadat hij in november van vorig jaar een rode kaart had gekregen voor een karatetrap. De aanvaller maakte in de nasleep van deze actie ‘ongepaste opmerkingen’ op social media en werd op de vingers getikt door Al-Ain. Hij werd niet veel later zelfs uit de selectie gezet en moest meetrainen met de beloften.

Al-Ain hoopte Babel in de zomer te kunnen verkopen, maar dat lukte niet. Nu is zijn contract verscheurd en kan de aanvaller op zoek naar iets nieuws. Onlangs werd nog gesuggereerd dat Ajax Babel zou moeten terughalen, als concurrent voor Amin Younes. Zaakwaarnemer Winnie Haatrecht zegt echter dat het te vroeg is om te speculeren: "Het is allemaal vandaag gebeurd. Maar Ryan wil voetballen, dat is duidelijk", aldus Haatrecht tegen Voetbal International.

Bezig met laden …