voetbalzone

Babel krijgt tweede optie erbij: driejarig contract in Primera División

Erik van Dam08 mei 2013, 08:00
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2013, 08:00
Advertentie

Ryan Babel lijkt niet te hoeven vrezen voor zijn sportieve toekomst. De 26-jarige aanvaller van Ajax is binnenkort transfervrij en kon door blessures dit seizoen niet alle wedstrijden meedoen. Interesse in zijn diensten is er echter voldoende: Fenerbahçe zou hem naar Turkije willen halen en nu is ook Real Betis als club met belangstelling voor Babel aan de horizon verschenen.

/

Sport schrijft dat de club uit Sevilla een driejarig contract heeft klaarliggen voor Babel. Omdat de aanvaller transfervrij is, is hij een aantrekkelijke optie als versterking. Babel weet nog niet of hij ‘ja’ zal zeggen tegen Real Betis; hij heeft meer opties in Spanje en bovendien is er nog de interesse vanuit Istanbul. Daar speelt landgenoot Dirk Kuyt al.

In de winter was Real Betis ook al bezig met Babel, maar besloot de club te wachten met het doen van een definitief voorstel. Ajax vroeg één miljoen euro voor het laten gaan van zijn aanvaller, iets dat Betis niet zag zitten. Overigens is de club ook niet bij machte mee te gaan in het salaris dat Babel verlangt. Dat overstijgt de miljoen euro per seizoen.

Bezig met laden …