voetbalzone

Babel mogelijk mee naar Olympische Spelen

01 jun 2008, 10:15
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2008, 10:15
Advertentie
Voor Ryan Babel hoeft de aankomende zomer niet geheel voetballoos te worden. Mocht de aanvaller tijdig hersteld zijn van zijn enkelblessure, dan is Jong Oranje-bondscoach Foppe de Haan bereid de speler van Liverpool mee te nemen naar de Olympische Spelen in Peking.

”Dan komt hij zeker in beeld voor een plaats in het olympisch elftal,” zei de Fries in een reactie op de vraag of de selectie van Babel tot de mogelijkheden behoort nu hij het EK zeker moet missen. “Een fitte Babel kan met zijn specifieke kwaliteiten heel erg belangrijk voor ons zijn.”

Verwacht wordt dat de Amsterdammer zo’n vijf tot zeven weken lang zoet zal zijn met revalideren. Mocht dat kloppen, dan is hij mogelijk halverwege juli weer fit. De Olympische Spelen vangen aan op 21 juli.

Mogelijk bijkomend probleem is de Champions League-voorronde waarin zijn club Liverpool zich zal moeten begeven. De KNVB heeft echter het eerste recht op de speler, en kan hem opeisen omdat slechts dispensatiespelers verplicht zijn voor hun club uit te komen. De 21-jarige Babel valt nog binnen de leeftijdscategorie van spelers onder de 23 jaar die hoe dan ook uit mogen komen voor de jeugdploeg.
Bezig met laden …